Duaal lerenDuaal leren houdt in dat jongeren vanaf 15 jaar leren op de werkvloer combineren met leren op de schoolbank, op die manier een beroeps- of onderwijskwalificatie halen en zo beter voorbereid worden voor de arbeidsmarkt. Het gaat om een volwaardige leerweg naast het voltijds secundair onderwijs. Het verschil is dat vaardigheden bij duaal leren voor het grootste deel op de werkvloer verworven worden.

De jongeren die voor fastfoodmedewerker kiezen, worden opgeleid om in teamverband opdrachten uit te voeren in een fastfoodrestaurant zoals klaarmaken van maaltijden, menu’s, saladbar, belegde broodjes en desserten. Bij de opleiding gaat eveneens veel aandacht naar de voedselveiligheid en hygiënisch handelen.

Op school krijg je enkele uren algemene sociale vorming , godsdienst en lichamelijke opvoeding. Je krijgt nog enkele uren praktijk die aansluiten bij uw stage.

Per week kom je twee dagen naar school en ga je 24u werken in een bedrijf verspreid over 3 of 4 dagen.

Voor een opleiding met 20 uur of meer per week op de werkplek, kan je wel worden betaald. Je krijgt dan ofwel een betaalde overeenkomst alternerende opleiding of een deeltijdse arbeidsovereenkomst.